Nieuws

'Ontzettend bedankt voor dit lieve gebaar namens alle vrijwilligers en gasten'

Hospice Gorinchem

 

'Vele teksten eruit voelen nabij voor ons en

onze gasten' 

Hospice Eesinge Meppel

 

'We zullen het neerleggen in de stilteruimte zodat de gasten en naasten de teksten

kunnen lezen.' 

Hospice Rozenheuvel Rozendaal

 

'Dank voor het mooie boekje dat wij van jullie mochten ontvangen!' 

Hospice de Kime Sneek

Brandstof voor de ziel

Stichting

'Passionele levenspad verlichting'

 

Nieuws

 

Stichting Femme van der Schaaf

 

Mede door ondersteuning van Stichting Femme van der Schaaf, ligt ons boekje Mistranen & Troostkoekjes,

op velerlei plaatsen in Hospices in heel het land.

We zijn heel erg dankbaar dat we op deze wijze mensen kunnen bereiken om wat troost te bieden en een beetje bij te mogen schijnen.

Een mooie dag!

 

Wat een heerlijke zonnige dag om, met glinsterende reacties op de release van Mistranen & Troostkoekjes in onze rugzak, de boekjes te mogen schenken aan alle Hospices in Nederland...

Dit is wat wij als Stichting Brandstof voor de Ziel graag wilden bewerkstelligen.

 

We zijn dankbaar dat we dit boekje mochten maken en wensen dat de boekjes  troost zullen bieden en bij zullen schijnen op het levenspad van een ieder die het nodig heeft. 

Te bestellen via onze webshop en verkrijgbaar bij de Readshop Addens in Stadskanaal.

 

 

Daar is ie!

 

Zondag 9 december mochten we het eerste exemplaar van Mistranen & Troostkoekjes overhandigen aan Hospice Veen en Wolden. Ook kreeg

coördinator Jacobien van der Pijl boekjes voor in de waakmanden. Het werd een bijzondere, waardevolle ochtend.

 

Tijdens de bijeenkomst waren  vertegenwoordigers van de instellingen en bedrijven aanwezig die het uitgeven van het boekje financieel mede mogelijk hebben gemaakt. Mevrouw M. Folkers-De Boer overhandigde een cheque namens Monuta Helpt,  Mede dankzij deze steun en die van de brancheorganisatie VPTZ, het Dr. C.J. Vaillantfonds en de stichting Femme van der Schaaf, wordt het boekje binnenkort kosteloos verzonden aan alle  hospices in Nederland.

 

Mistranen & Troostkoekjes is verkrijgbaar in onze webshop en bij de Readshop in Stadskanaal.

 

Vers van de pers

 

Als dit is wat wij mogen doen, dan is het

geen werk, maar een baan om de aarde...

 

Vandaag in het Dagblad v/h Noorden een

mooie preview van ons boek Mistranen &

Troostkoekjes. Op 9 december 2018 mogen

we het eerste exemplaar overhandigen aan

voorzitter Roelof Kuik van Hospice Veen

en Wolden. 

 

(Ook de regionale bladen toonden later hun interesse in dezen)

 

(Dagblad v/h Noorden dindag 27 november 2018)

Donatie Monuta Helpt


Door ondersteuning van Monuta Helpt, zijn we in staat gesteld om, na de release van 9 december, het boekje Mistranen & Troostkoekjes beschikbaar te stellen voor alle Hospices in Nederland.

Het was een wens van onze stichting, omdat we geloven dat het boekje een bron van troost kan zijn voor de gasten in het hospcice, voor allen die hen lief zijn en voor alle vrijwilligers. 


Mistranen & Troostkoekjes naar de drukkerMet de toevoeging van een aantal prachtige foto's, gemaakt tijdens een wandeltocht door het Gasselterveld, hebben we het boekje Mistranen & Troostkoekjes kunnen afronden. Met een druk op de knop is ons kleinood verzonden naar drukkerij de Bij in Amsterdam.

Het had wat voeten in het zand, maar wat hebben we een gave reis gemaakt om dit project te kunnen voltooien.

Op 9 december zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan Hospice Veen & Wolden - Tineke Breiderhuis te Stadskanaal

Retreat Let's go


The divine love invite, to grow to wholeness insite, so let’s go and let it shine for all of us’


De Sjamanistische Retreat, die wij als Stichting Brandstof voor de Ziel mochten hosten het afgelopen weekend, bracht alle windstreken bijelkaar in alle facetten. Indrukwekkende ceremonies, prachtige zielen en diepgaande verbindingen.

Sjamaan Tauan & Marta reisden vanuit Brazilië en Izaja vanuit Ibiza naar Gasselternijveen, om de groep een innerlijke reis te laten beleven, die diepe indruk zou maken. De klanken van de drums, het gitaarspel, de zang, de dans, de meditaties, de Sananga en de kracht van het vuur vormden een symfonisch geheel voor Hart & Ziel.

Het Thuis van onze Stichting werd spiritueel gereinigd en wij werden verbonden met de onuitputtelijke bron van onvoorwaardelijke liefde. Na deze onuitwisbare ervaringen hebben we ‘alles te leen’ om straks op deze prachtige locatie onze eigen activiteiten te ontplooien, om anderen bij te schijnen op hun levenspad.

The road is clear, so let’s go...

 Retreat 23 september 2018

Drenthe, Nederland

 

Wij hosten komend weekend een bijzondere retreat, hieronder alle informatie.

 

Goodbye celebration ceremony Tauan & Izaja –

zondag 23 september 2018!

This is how we say goodbye… with ‘fireworks’!

 

Izaja en Tauan verlaten Nederland na weken van mooi werk, maar niet zonder ‘vuurwerk’!  Ze nodigen jou van harte uit om deel uit te maken van hun ‘Goodbye celebration ceremony’ in een prachtig gerenoveerde boerderij in de Drentse natuur.

 

Centraal staat het bewust ruimte geven aan het loslaten van het verleden, het vieren van het heden en het co-creëren van de toekomst! Verbinding met jezelf maken, landen in de natuur, genieten van samenzijn, een sjamanistisch ritueel meemaken, je laten ontroeren door muziek, jezelf (her)ontdekken, elkaar versterken, samen de maaltijd delen en volledig opgeladen uitvliegen.

Er zijn maar zoveel woorden die kunnen beschrijven wat alleen ervaring kan vertellen. Dus zoals Izaja en Tauan dan zeggen… “Let’s go!”

 

Programma

13:00 tot 15:00 uur

Vrije tijd om uit te rusten, te genieten van de natuur en je eventueel meegebrachte lunch.

15:00 – 15:30 uur

Welkom en inleiding voor de ceremonie door het team.

15:30 – 19:30 uur

Equinox fire ceremony & potluck dinner

 

Het eendaagse event wordt gehouden in het Thuis van onze partner organisatie Stichting Brandstof voor de Ziel te Drenthe. Adres: Hoofdstraat 25, Gasselternijveen.

 We zien je aanmelding graag tegemoet via ibizaretreat2018@gmail.com.

Donatie Dr. C.J. Vaillant Fonds


Een wensgedachte creëert,                                                                                                           maakt blij verwacht en suggereert,                                                                                               dat nieuwe levensstappen worden verlicht                                                          immer gericht op het bereiken

van het ultieme vergezicht


En dan ontvangen we een donatie van het Dr. C.J. Vaillant Fonds ter ondersteuning van ons tweede project; ‘Mistranen & Troostkoekjes’. We zijn er stil van...

Deze bijdrage stelt ons in staat om ‘Mistranen & Troostkoekjes’ te realiseren, zoals we het zo zielsgraag willen. De boekjes, om troost te bieden en bij te schijnen voor hen die meegeven en voor hen die achterlaten, zullen straks een plaatsje krijgen in de zogenaamde ‘waakmanden’ van Hospice Veen en Wolden – Tineke Breiderhuis te Stadskanaal, waar wij als vrijwilliger werkzaam zijn. 

Door de financiële ondersteuning zijn wij in staat om de boekjes landelijk te verspreiden, zodat  iedere Hospice in Nederland de beschikking heeft over een exemplaar, dat kan dienen als krachtbron voor alle gasten, hun naasten én voor de vrijwilligers.

We zijn ontzettend blij dat we door deze donatie handen & voeten kunnen geven aan de doelstelling van onze stichting Brandstof voor de Ziel. We vervolgen gedreven en met een dankbaar hart ons zielspad, gesteund en gedragen op handen & voeten...

Cover

Mistranen & Troostkoekjes


Met toewijding werken we aan ons tweede boek, Mistranen & Troostkoekjes. We schrijven gedreven. Gesterkt door onze eigen levenslessen, geïnspireerd door de uren van onschatbare waarde, waarin wij als vrijwilliger de gasten en hun naasten in het Hospice mogen bijstaan.

We ervaren hoe het leven als los zand door je vingers kan glijden, hoe gelukvolle momenten je zandkastelen laat bouwen, waarbij je met een kinderlijke onbevangenheid het nu voelt, ruikt, proeft en beleeft.

De cover van ons boek zou dit gevoel in beeld mogen brengen. Een foto, waarin niet de tijd maar de voorstelling gevangen zit, omdat we weten dat tijd zich op geen enkele wijze laat frame-en, zoals zandkastelen uit los zand zullen blijven herrijzen en in los zand op zullen gaan....

Basic Life Support


Onvoorwaardelijke liefde reist via het pad van ons hart, sneller dan het licht, doeltreffender dan de frequentie van gedachtegolven

en ver voorbij de staat van onze machteloosheid...


Op 9 juni '18 mochten we deelnemen aan de BLS cursus, aangeboden door en samen met de vrijwilligers van Hospice Veen & Wolden. We behaalden onze reanimatie certificaat

Hospice Vrijwilligers

Veen en Wolden

Tineke Breiderhuis


Aan de binnenzijde van iedere doorleefde bast, groeien uniek gevormde jaarringen...


Namens de Stichting maakten we voor alle vrijwilligers en medewerkers van de thuiszorg van het Hospice een houten  badge.

Alsjeblieft, een dank je wel voor de mogelijkheid om samen iets te kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven...

Gevierd tijdens een BBQ op

7 Juni '18.Inspiratie in OldenzaalOp 23 mei brachten we een bijzondere waardevolle dag door met predikant en Yin Yogadocent Tieneke van Lindenhuizen in Oldenzaal en omgeving.

Een van de oudste eiken van Nederland maakte de verbinding met de tweeling-eik van het logo van onze stichting Brandstof voor de Ziel


Mooie mensen & mooie gesprekkenEen bijzonder leuke ervaring om te mogen signeren op zaterdagmiddag in The Readshop te Stadskanaal.

We hebben een aantal zaadjes kunnen planten voor onze stichting Brandstof voor de Ziel. Mooie mensen & mooie gesprekken...

Signeersessie De Readshop 12 mei '18Op zaterdagmiddag 12 mei is Marcus, vanaf 13.00 uur, in De Readshop Addens te Stadskanaal om zijn oneliner & gedichtenbundel 'Van Ganser Hartjes' te signeren.

Zijn levenservaringen vertaalt hij graag om anderen te helpen het zielsgeluk te hervinden. Dit resulteerde in een kleurrijk kleinood, een hoogwaardig cadeautje voor de lezer. Een waardevol moederdagcadeautje waar Marcus met liefde een passende persoonlijke boodschap in schrijft!

Onze Stichting zal zich tijdens deze happening eveneens presenteren met informatie over het nieuwe project Mistranen & Troostkoekjes..

Oriëntatie themadagenTer oriëntatie voor eventuele invulling van  creatieve activiteiten tijdens themadagen van Stichting Brandstof voor de Ziel, een dagje mindfull met de handen in de klei...

Nieuw project:

'Mistranen & Troostkoekjes'


Een nieuw project!

Stichting Brandstof voor de Ziel gaat werken aan 'Mistranen & Troostkoekjes'.

Een boekje met gedichtjes en korte verhaaltjes geschreven door Marcus & Alie, die gaan over Aardse tranen en Hemels verlangen.

De boekjes worden aangeboden aan het Tineke Breiderhuis (Hospice Veen & Wolden), om troost te bieden en bij te schijnen voor hen die meegeven en hen die achterlaten...'

Mopol bloemenboektiek Monika

&

'Van Ganser Hartjes'Naast The Readshop in Stadskanaal is oneliner & gedichtenbundel

'Van Ganser Hartjes' verkrijgbaar bij MoPol Bloemenboektiek Monika,

Lilienthalplein 13 9501 XP Stadskanaal

Boektrailer Van Ganser Hartjes'


Script: Mart Rogaar

Camera: Paul Rogaar

Acteur: Mart Rogaar

Regie: Alie van der Laan

.

Boekpresentatie 'Vanganserhartjes'

02-02-2018


In het Witte kerkje in Gasselte maakte Marcus van der Enden zijn schrijversdebuut met 'Van Ganser Hartjes' . Hij ontving het eerste exemplaar uit handen van zijn zus Ingrid.


Het boekje heeft hij opgedragen aan zijn ouders.


Jullie gaven mij een thuis

om mij Thuis te kunnen voelen


De gever ontmoet de nemer, de nemer ontmoet de gever...

Een bijzonder warmhartig welkom voor de genodigden en een bijzonder warmhartig welkom voor deze, met zorg samengestelde, one-liner en gedichtenbundel. Geschreven om bij te schijnen op het levenspad, voor hen die de afdaling van het hoofd naar het hart durven maken

Persbericht


VAN DER ENDEN STRAALT MET ‘VAN GANSER HARTJES’


Op vrijdag 2 februari maakt Marcus C.J. van der Enden afkomstig uit Gasselternijveen zijn debuut in auteursland met zijn one-liner & gedichtenbundel ‘Van Ganser Hartjes’.

Marcus (1968) groeide op in het Westland. Het Syndroom van Marfan en een nabij-de-doodervaring kleurden zijn bestaan en gaven hem een hernieuwde kijk op het aardse leven.

Als psychosociaal therapeut en auteur bouwt hij bruggen tussen Hemel & Aarde, maar wel met beide voeten in het Drentse zand. Zijn levenservaringen vertaalt hij graag om anderen te helpen het zielsgeluk te hervinden.


Marcus omschrijft zijn werk ‘Van Ganser Hartjes’ als kleine kosmische cadeautjes, die veelal ’s nachts spontaan het levenslicht zagen en blindelings hun weg vonden naar dit gedichtenboekje. Bedoeld om het levenspad van anderen te verlichten, zoals ze dat ook voor hem hebben gedaan.


Het boekje ‘Van Ganser Hartjes’ wordt uitgegeven door Stichting Brandstof voor de Ziel. (Stadskanaal) Een sociaal belang behartigende instelling die zich ten doel stelt een maatschappelijke bijdrage te leveren aan kwaliteit van leven en het bevorderen van het geestelijke welzijn van de medemens, middels het bijschijnen op het levenspad.


Het boek is o.a. verkrijgbaar via de website www.brandstofvoordeziel.nl en bij de Readshop Addens in Stadskanaal.Boek 'Vanganserhartjes'

(Release: 02-02-2018)


Van Ganser Hartjes zijn kleine kosmische cadeautjes die veelal 's nachts spontaan het levenslicht zagen en blindelings hun weg vonden naar dit one-liner & gedichtenboekje. Bedoeld om het levenspad van anderen te verlichten, zoals ze dat ook voor Marcus hebben gedaan.We waren er Bij...

Drukkerij de Bij Amsterdam.
Hospice


Marcus & Alie als Brandstof voor de Ziel, werkzaam als vrijwilliger in het Hospice Veen en Wolden -

Tineke Breiderhuis te Stadskanaal, om een bijdrage te kunnen leveren aan kwaliteit van leven.


Oprichting

Stichting Brandstof voor de Ziel


Op 31 oktober 2017 ziet Stichting Brandstof voor de Ziel officieel het levenslicht.

De Stichting is een sociaal belang behartigende instelling (SBBI) en stelt zich ten doel een maatschappelijke bijdrage te leveren aan kwaliteit van leven en het bevorderen van het geestelijke welzijn van de medemens middels het bijschijnen op het levenspad.


info@brandstofvoordeziel.nl
Alle one-liners & gedichtjes mogen verveelvuldigd

en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie,

internet of welke wijze dan ook, met vermelding van:

Marcus C.J. van der Enden & Alie van der Laan

website; www.brandstofvoordeziel.nl

Volg hierboven de vorderingen van ons boek

'Daar waar angst & liefde samenkomen'

Facebook 'Brandstof voor de ziel'
Twitter 'Brandstof voor de ziel'

Stichting Brandstof voor de Ziel

KvK: 69960607

BTW: NL858081933B01

Rekening:  NL59ABNA0247755346

Uw steun crëeert verlichting voor velen!